Kuntouttava työtoiminta

Mitä kuntouttava työtoiminta on?

Kuntouttava työtoiminta on hyvinvointialueen järjestämää palvelua aikuisille henkilöille. Se on suunnattu sinulle, joka olet ollut pitkään poissa työelämästä. Kuntouttavan työtoiminnan tarkoituksena on vahvistaa elämän- ja arjenhallintaasi sekä työ- ja toimintakykyäsi, ja ehkäistä syrjäytymistä tarjoamalla mahdollisuuksia työtoimintaan ja muihin palveluihin.

Kuntouttavan työtoiminnan sisältö suunnitellaan omien tarpeidesi mukaisesti. Jakso kestää vähintään kolme kuukautta ja työtoimintakertoja on viikossa yhdestä neljään. Kuntouttavan työtoiminnan ajan sinulla on oikeus työttömyysturvaan, minkä lisäksi voit saada kulu- tai matkakorvausta.

Kuntouttava työtoiminta yhdistyksessämme

Yhdistyksen kuntouttavaa työtoimintaa toteutetaan yhdistyksen eri toimipisteissä sekä ryhmätoimintana. Meiltä on myös mahdollista saada yksilöohjausta.

Ryhmätoiminta sisältää mm. erilaisia kädentaitoja, työkykyä ylläpitävää liikuntaa, eri työ- ja koulutusaloihin tutustumista, yksilökeskusteluja ja asioimistukea.

Lisäksi sinulla voi olla kuntouttavan työtoiminnan avustavia työtehtäviä yhdistyksen eri toimipisteissä: lounaskahvilan keittiössä, ompelimossa, ATK / mediatuotannossa sekä keväästä syksyyn Tuiran uimarannalla sijaitsevassa kausikahvilassa. Työtehtävät voivat olla esimerkiksi asiakaspalvelua ja kassatyöskentelyä, ATK-tuen ja mediatuotannon tehtäviä, avustavia lounaskahvilan tehtäviä ja puhtaanapitoa sekä korjausompelua. Kuntouttavan työtoiminnan aikana voit tutustua vaikka useisiin eri tehtäviin!

Yksilölliseen ohjaukseen sisältyy mm. ohjausta opiskeluun ja työnhakuun liittyvissä asioissa sekä sosiaaliohjausta.

Toimintapäivään sisältyy lounastauko. Kuntouttavaan työtoimintaan osallistuvilla on mahdollisuus ruokailla Artturin lounaskahvilassa edullisesti 2 € hintaan. Lounaskahvila tarjoaa arkipäivisin maittavan kotiruokalounaan, joka sisältää annoksen lisäksi leivän ja levitteen, kahvin sekä salaatin tai jälkiruoan.

Miten hakeudut kuntouttavaan työtoimintaa? Jos olet kiinnostunut kuntouttavasta työtoiminnasta ota yhteyttä Pohteen kuntouttavan työtoiminnan ohjaajiin.
www.pohde.fi