Asukasyhdistys

Asukastupa on alueensa asukkaille avoin kokoontumis- ja kohtaamispaikka, jonka tarkoitus on edistää asukkaiden yhteistoimintaa.

Toissijaisena tarkoituksena on hidastaa ja ehkäistä syrjäytymistä tarjoamalla turvallista ja mielekästä vapaa-ajan toimintaa sekä ruokailumahdollisuus.

”Toiminta voisi olla retkiä, teatteria, makkaranpaistoa, kortin peluuta, ulkoilua. Voisi yhdessä lähteä porukalla uimaan, pihapeleihin”

”Tärkeää olisi vain rupatella, unohtaa arjen huolet. Monet ihmiset on niin yksinäisiä.”

”Muiden ihmisten seura houkuttelisi tuvalle”


Tietoa Asukastuvasta

Puolivälinkankaan suuralueen Asukasyhdistys ry:n toimintaan kuuluu mm. nuorisotyö Puolivälinkankaan Nuokkarilla sekä asukastoiminta, johon kuuluu useita eri osa-alueita.

Kesäisin yhdistys pyörittää rantakahvila Café Rantsua. Asukastuvalla on tuvan toimistojen lisäksi mm. keittiö, ompelupalvelu, asukaslehden toimitus sekä muita tuvan ylläpitoon liittyviä tehtäviä.

Yhdistyksen työtehtävät liittyvät asiakaspalveluun esimerkiksi kerhotoiminnoissa, keittiössä, toimistossa ja atk-neuvonta alueen asukkaille. Tupatyöntekijän (keittiö) tehtävät ovat mm. ruoan valmistus ja keittiötyö, tilaisuuksien järjestäminen, tilojen siistinä pitäminen ja asiakaspalvelu.

Café Rantsu rekrytoi kesätyöseteliläisiä, työllistää muun muassa maahanmuuttajia, työkokeilulaisia sekä oppisopimuksella ja palkkatuella hakevia. Rantsu työllistää kesän aikana n. 30-40 nuorta kesäseteliläistä, sekä monia kymmeniä eri tuilla työhön hakevia.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s